Information in English

Eidsvoll Storband 1985 - 2016

Eidsvoll Storband er kjent for å spille innenfor mange ulike sjangere og har gjennom årene hatt gleden av å samarbeide med en rekke dyktige vokalister og instrumentalister. Selv om vi er et amatørstorband, har vi hele tiden jobbet for å holde et høyt kvalitetsnivå.

Som «husorkester» ved 17. mai-arrangementer ved Eidsvoll bygningen har vi hatt den glede å være band for Lill Lindfors, Halvdan Sivertsen, Silje Nergård, Kåre Conradi, Sondre Bratland m.fl. Samarbeidet med Sondre Bratland resulterte i storbandets første CD- utgivelse i 2002.

Vi har hatt flere kirkekonserter i Akershus, både sammen med Sondre Bratland, Sigvart Dagsland, Iver Kleive, Henning Gravrok og Mona Julsrud.

Andre solister har vært Ingar Kristiansen, Per Müller, Line Jakobsen, Stina Stenerud, Majken Christiansen og Anne Marie Giørtz. Mest brukte vokalister gjennom de siste årene har vært Stina og Majken.

Jazzsolister på diverse instrumenter har også vært mange. Vi kan nevne Per Husby, Jens Wendelboe, Helge Sunde, Frode Alnæs, Arve Henriksen, Frank Brodahl, Ole Jørn Myklebust, Magnus Bakken, Even Kruse Skaterud, Stian Carstensen, Palle Wagnberg og Arild Stav.

Storbandet har gjestet mange jazzscener; Molde Jazzfestival, Kongsberg Jazzfestival, Oslo Jazzfestival, Fredriksten Storbandfestival, Romerike Storbandfestival, Sandvika Storbandfestival og flere andre i Oslo. Vi har også spilt på jazzcruise på M/S Color Festival.

Eidsvoll Storband har satset på profesjonelle musikalske ledere. Flere har bidratt med egne komposisjoner og arrangementer, og har selv vært solister på våre jazzkonserter. Her nevnes Bernhard Seland, Frank Brodahl, Eckhard Baur, Frode Berg, Marius Tobias Hoven, Anders Lønne Grønseth, Espen Ramsli Fredriksen og Mathias Hole (som er vår nåværende bandleder).

Uavhengig av annen aktivitet, har vi siden 2006 arrangert fire jazz-caféer årlig i Kafé Henrik i Eidsvoll, hvorav årets siste er «jule-jazz´en». Jazz-caféene har dekket et bredt spekter av musikalske temaer og sjangre. Et utvalg av temaer - i tillegg til tradisjonell storbandmusikk - har vært innen diverse filmmusikk, popmusikk, latinamerikanske rytmer/«Samba-jazz», Chat Baker, Miles Davis, Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Stevie Wonder, The Real Thing, Pat Metheny, Jimi Hendrix og mange flere. Det kan nevnes at vi har opparbeidet et solid repertoar i sjangeren "A Tribute to Frank Sinatra", basert på orginal-arrangementer fra hans plateutgivelser og konserter i Las Vegas. En av Sinatra-konsertene våre ble i sin tid tatt opp av NRK og sendt på P1. Senest i 2015 hadde vi to Sinatra-konserter.

Storbandet har planer om flere konserter med etablerte, populære norske artister, bl.a. Trine Rein november 2016.

20©05 - eidsvollstorband.com

Eidsvoll Storband, c/o Arne Morterud Skyttersvingen 6, 2072 Dal